Saturday, June 22, 2013

FOTD: Colorful Summer! Sunset Inspired Eye Makeup + Pic Tutorial~

Hello guysssss...... It's weekend already! Yeay.. hope you all guys have a nice weekend, pretty ladies!
So today, I feel bored and I decided to play with my makeup and suddenly I feel like playing with colors.
Since I think it's too hot today, so I can't help but thinking of the sun.
I think it is nice to play with color that reminds us of sun, I love orange anyway.
So I decided to do a look inspired by the color of the sunset <3
Hope you guys enjoy!

Once again, I remind you, don't expect a great outcome since I'm not a pro and I'm just playing around with my makeup. It might turn out not that good, but I had so much fun doin it. hehe let's begin, shall we?

Jadi. kalo kepikiran sunset, pasti ga jauh-jauh dari kuning, orange, merah, jingga, ungu, hampir hitam malahan. berikut gambar-gambar yang gue dapet dari google.com untuk ilustrasi sunset. cantik sekaliiii :3





Do any of you guys have a beautiful moment yang berkenaan dengan sunset? I have some, and I think it is unforgettable :") it's somewhat romantic. right?? :") I knew it, you guys must be thinking of your partners after seeing these pictures, right?? #soktauaja :p
Dengan warna-warna yang cantik ini, I decided to "transfer" it to my face beautifully. hehe let's move on to the pic tutorial right away and end this awkward introduction, shall we??

This is how I do my eye makeup today:

since the eyeshadow itself already colorful, I don't go too 'crazy' for the eyebrows. I just fill in the gaps with a soft brown eyeshadow pencil and blend it nicely. Abis tahap yang ke 4, gue lanjut untuk apply eye lashes, eyeliner hitam (upper lids) dan eyeliner putih (lower water lines) like so:


To add depth of our eyes, sapukan sedikit eyeshadow warna hitam dibagian ujung mata bawah sampai ke bagian tengah saja, gak seluruhnya karena bisa bikin asian almond eyes kita makin kecil. that's why, I apply white eyeliner to my lower waterline to open up my eyes. oya, you can also add a shimmery bright yellowish white at the inner corner of your eyes, near the yellow e/s to make it mooooore awake.

Sehingga secara keseluruhan, eye makeup nya akan tampak seperti ini:






This is the fun part. untuk melengkapi look kali ini, gue memutuskan untuk bikin orange ombre lips! untuk full tutorial tentang gimana cara bikin ombre lips, bisa liat ke postingan gue yang ini: Ombre Lips, SNSD Inspired Tutorial. but for this look, I think orange tint look best in this look.







Untuk wajah, gue gak pake blush yang warnanya terang, cukup bronzer aja untuk compliment warna yang memang sudah colorful di eyeshadow dan lipstick. plus sedikit hightligher untuk upper cheekbones, nose bridge, sekitar alis dan cupid bow. bronzer dan highlighter memang biasanya dipakai saat summer untuk ngasih kulit glow yang natural dan cantik.


Well that's it! I had sooooooooo much fun doing this makeup. please share your thoughts about this post or look, feedbacks are like air for me, I want to hear what you think of. hehehe
Thank you so much for reading, see you on my next post!

Share this

29 Responses to "FOTD: Colorful Summer! Sunset Inspired Eye Makeup + Pic Tutorial~"

  1. uwaaaaa make up nya fun banget :3 aku suka tutorialnya mbak <3 apalagi pas matanya blink" :p inspirasi sunsetny kereeeennn (y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awwwww thank you so much sayangku cantikkuuuuuu hihi
      glad to know you like it <3

      Delete
  2. sista, sista suka deh warnanya #sedang menyamar :p hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai ZizT.. muUcih ZizTah uds MamPir ya Zizt XDDDDDDDD
      <3

      Delete
  3. Cantik banget perpaduan warnanya :)thanks for the tutorial :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aw thank you so much dear <3 you're always welcome

      Delete
  4. aku sukaa warnanya yess <3 soooo gewdddd

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaakkkk alhamdulillah, maacih kakaaaaaak <3

      Delete
  5. perpaduan warnanya bagus yes :3 cakepppp

    ReplyDelete
  6. the best part waktu muncul gambar gif nya. :D
    kalo kata goss wayne, beautiful!
    makeup matanya keren kak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ME LOVE GOSS WAYNE toooooooo <3
      *wink wink wink*
      hahaha thank you sayangku <3

      Delete
  7. Keren... love this yes! Kreatif kreatif... Btw, ity NYX primernya berapaan ya? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha thank you so much mels <3 nyx primernya kalo yg stick kayak aku kalo ga salah 50-60an kalo yg udah di Jar paling 100an mels

      Delete
  8. hehe bajunya matching sama matanya haha nice work! very pretty :3

    I blogged about my life in South Korea and beauty related on
    mysugarcoffee.blogspot.com

    kindly check them out! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe I think that's my point, secara ga sengaja bajunya pun matching :D
      thank you so much dear <3

      Delete
  9. bikin look lagi dekk.. twilight gitu.. keren euy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I will kak :') and I'll try for twilight dan temen-temennya hehe
      maacih kakak <3

      Delete
  10. Warna eyeshadownya cakep d.. :)
    Aku juga perna bikin sunset look begini lho...
    Hihihi
    But yours are more sweet and wearable.. hahha

    I'm ur new follower
    Vncland.blogspot.com
    thanks for visiting my blog earlier

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaaa kau pernah liat deh postingan km yg itu hihi really nice..
      thank you so much dear for the lovely comment <3

      Delete
  11. Looove this FOTD, thank you so much for the tutorial! Will do this!

    Would you like to follow each other on GFC/Bloglovin? Junniku blog [Click!]
    - A Korean fashion, beauty and lifestyle blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aww thank you so much dear darling <3 and you're always welcome!
      following you~

      Delete
  12. Makeupnya fresh ya ^_^

    gratefulbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btw, thanks udah mampir ke blogku ^_^
      Aku udah follow kamu ya :)

      Luci
      gratefulbeauty.blogspot.com

      Delete
    2. aw thank you so much dear :D
      and nice to know you~

      Delete
  13. Jadi inget warna buah jeruk sunkies and buah peach gitu..
    Freeesh Lhoo mba^^

    Can we follow each orther?
    Sistersdyne.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah that summery feeling ya kak <3
      makasih banyak my deaaaaar
      love your blog too

      Delete