Monday, May 26, 2014

Review: Etude House Rosy Tint Lips #1 and #8 (Lots of pics!)

Hai guyyyysss :D happy holiday, and happy isra miraj to all moslems all over the world. So now I'm trying to be productive here during my holiday. So I decided to write this long awaited post today. I know so many people asked me to actually review this beautiful products.

IT'S ETUDE HOUSE ROSY TINTS IN #1 BEFORE BLOSSOM AND #8 AFTER BLOSSOM! And I am soooo excited you guys! So hope you guys enjoy, let's get started! <3 

WARNING: There will be a lot of beautiful pics of this product, so I think it will be a little heavier to load this post :(

So this is the packaging I received from online shop where I bought this babies. You can actually buy these anywhere, well I bought it from Mirielle Beaute on facebook (I'm not sponsored, though)
for IDR 100k-ish each. I really looove the color so I decided to buy two shades, which is #1 and #8.

 

Once I saw the promotion ads pics, Sulli, I swear she looks super pretty! OMG! Don't you guys agreeee?
I just love all the color range. But I decided to buy Sulli's Pick shades which is #1 and #8 since I really really loooove bold lips. I go crazy for those.


Well this is taken from Etude House Korea's official page. And it show's all the beautiful colors shown on lips. You can actually use it as a gradient lips or full lip. Sebenernya ini masuk dalam range Fall Color. Jadi warna-warnanya terinspired dari bunga mawar. 


Nama-nama shadesnya juga lucu-lucu. Semuanya berkaitan dengan mawar di dunia. ada Before Blossom, Sunny Flower, Rose Petal, Sweet Poison, Baby Peony, English Gardem, Tea Rose, After Blossom.Which one is your fave color? :D



PACKAGING:

OMG For packaging suckers our there, THIS IS A MUST girlssssss! SO cute, esp if you love pinks. this is worth the money. I love the design it's so beautifully drawn and so girly. You can actually see the shades number on the top of the packaging and it will actually give you the hint of color. So you'll know which shade you want. Sebenernya packagingnya ada yang base colornya warna putih. Yaitu shades selain #1 dan #8 which are the deepest shades of all. Jadi untuk shades #2-#7 packagingnya warnanya putih. So cute!



And when you open the packaging, you will get these beautiful babies!



The packaging is really light, it's actually a plastic tube. So you can squeeze out the products.


You can actually open the cap by twisting it. 


Once you open the cap, you will get this soft kind of britzles. I don't know how to describe it. But you can actually see it's really soft for your sensitive lips.



Plus you can actually pop these white applicator out. It's really easy to pop it out, but I don't recommend you to do it often unless it's necessary. Because it will allows the bacteria to come in the tube. Not hygienic.




For those who wants to know how big the product is, it is only a palm size tube. So it is so convenient to carry around, or you can actually put it on your make up bag, then it won't take too many space.


I thought it will be really easy to actually squeeze the products out. But I am wrong! It is actually need a little energy to squeeze out the products. I think it's quite a good thing, jadi ga bakalan gampang kepencet kalo ditaro di tas jadi gak bleberan kemana-mana deh.

Asal kita harus bisa ngontrol mencetnya aja. Kadang kalo kekerasan mencetnya jadi gak kekontrol deh jadi kebuang banyak banget nanti produknya. So becareful.



Gak tau ya, gue agak benci tapi cinta sama aplikatornya ini. Sebenernya sama aja sih, menurut gue aplikatornya ini mirip fungsinya sama jari kita. Jadi once applied, kita biasanya kan suka ratain lagi pake jari, nah ini pake aplikatornya ini. Menurut gue aplikatornya ini jadi agak ribet karena kebanyakan produk ke isep lagi ke aplikatornya itu :( bukannya nempel di bibir jadi kebawa ke aplikatornya. Dan kurang higienis.

So I recommend you not to drag the product, but to actually tap gently the product until the color spread beautifully on your lips. Jadi jangan diseret, tapi di tepuk tepuk lembut aja di bibir. Biar produknya gak kebawa nempel semua ke aplikatornya.


The long awaited SWATCHES!


Sebenernya untuk true color in real life, lebih persis untuk foto yang di with delayed flash. OMG see those vibrant color???? I loooove it, don't you love em too? Dan itu sekali squeeze loh!

#1 itu lebih pada warna merah tapi mengandung orange undertone. Dan lebih pada rosy red. Jadi warna merah tapi tetep ada hint pinknya mawarnya juga. Cocok buat semua tone.
#8 warnanya lebih pada deep burgundy red. Seksi banget kalo dipake full lips. Warnanya unik banget! Esp once applide on lips, it will brightens up your whole face, I promise.


And this is what happen when you actually drag the product. Ini cuma satu squeeze yang tadi, dan one swipe. See how still vibrant the colors are? Lovely! Teksturnya sangat amat creamy! Jadi kalo udah di squeeze, bisa cepet-cepet di blend aja warnanya. Dan bisa di build juga. Bisa dipake sheer aja atau kalo mau yang bold, di build aja warnanya.


Yes, How To Use.
Kayaknya yang satu ini penting untuk lip product ini. Soalnya menurut gue produk ini agak tricky ya.
Karena memang, seperti yang bisa kalian lihat, produknya memang creamy banget! Tapi begitu kering, it won't budge! Hasilnya jadi matte dan cenderung powdery finish!

You know what powdery finish product will be. Yes, it will come off easily :( bakalan cepet ilang. Dan jeleknya lagi, bikin bibir kering. Cause of those powder thing!

Jadi gue pribadi punya trik untuk pake produk ini, bisa dicoba biar pakenya lebih tahan lama
.
Pertama, tentu saja biar bibir gak kering, pake lipbalm dulu pas lagi kerjain yang lain (misal pake moistuirizer, rapihin alis, pake eyeliner, dsb) kalo udah, boleh wipe pelan2 balmnya.

Kedua, kalo memang kalian pake untuk event biar gak rese apply berulang kali, coba pake lip liner dengan warna yang sama. Pake dulu di pinggiran bibir, bingkai bibirnya, trus isi seluruh bibir dengan lip linernya. (if you want a full lip effect) Kalo gue dapet warna yang kebetulan mirip bgt, yaitu Silky Girl Lip Liner #03 Rose yang pernah gue review juga. Bisa langsung klik aja.

Nah terakhir, apply pelan-pelan produknya ke bibir. Inget! jangan diseret, tapi di tuk tuk tuk pelan sampe semua warnanya terdistribute rata di seluruh bibir. PLUS: you can wear it as a blush too! Tepuk2 pelan aja ke pipi, pipi kalian bakalan meronaaaaa cantik!

Dan ini yang paling penting. Pas warnanya udah rata, JANGAN ratain lagi pake jari, karena bakalan tambah ilang warnanya. dan JANGAN smack your lips dulu. Biarin aja dulu sebentar sampe kering. Baru deh kalo kering boleh smack your lips together.

Dan dengan begitu, mudah-mudahan produk ini bakalan tahan lebih lama di bibir.


Dan ini beberapa selfieeeee gue pake tints ini. Yang kiri pake #8 dan yang kanan #1. I love em I wear them almost in every occasion. The colors are so cute. If you're bold enough, you can actually wear them daily.


So what do you guys think about this cute product? Let me know. And see you on next post! xoxo

Disclaimer: I'm not paid to do all this review. These are all based on my own opinion. The products may react differently to other people. So don't take it too personal, guys :D I'm just sharing my thoughts on these product, thank you! xoxo -ayes

Share this

4 Responses to "Review: Etude House Rosy Tint Lips #1 and #8 (Lots of pics!)"

  1. Aaaaakkkkk racuuuunnnn >_< pengen banget yg baby peony :3
    Bagus semua warnanya yah gonjreng2 :D
    Nice review, salam kenal ^^

    sintasekarasri.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. warnanya aduhai banget kak >_< paling suka sama warna yg burgundy gitu.. tapi baca2 review lip tint ini tubenya emang agak keras buat dipencet.

    ReplyDelete
  3. kemaren aku juga beli yg nomor #7 tapi gak tau namanya -__-
    tapi malah kurang keluar warnanya kalo dibibirku, jadi pengen warna yg #8 kayaknya bagus juga >.<

    ReplyDelete
  4. cakep siss....
    aku juga tertaik nih pengen order.. lagi nyari2 lip tint yg bgus soalnya, hehe
    reviewnya memuaskan sis..
    salam knal yaa...
    mampir juga k blog saya sista :)
    http://naziezie.blogspot.com/

    ReplyDelete